Начало » Областният управител на Хасково е подал оставка заради разследване за корупция

Областният управител на Хасково е подал оставка заради разследване за корупция

Минко Ангелов е в отпуск, но ще бъде освободен при най-малко съмнение по отношение на действията му, съобщи премиерът Гълъб Донев

by Manager
0 comment

Областният управител на Хасково Минко Ангелов подаде заявление за освобождаване от длъжност и е в отпуск. Това съобщи от трибуната в Народното събрание служебният премиер Гълъб Донев по време на участието си в днешния парламентарен контрол.

Министър-председателят допълни, че при наличието на най-малко съмнение по отношение на действията на областния управител на Хасково, той ще бъде освободен.

Повод за думите на Донев стана въпрос от народния представител от „БСП за България“ Смиляна Нитова, която поиска да разбере какви действия ще предприеме служебното правителство след оповестена в медиите информация за контрабанден внос на парфюми от Турция, в който е замесено името на областния управител на Хасково. От „Българска легия Антимафия“ има и подаден сигнал за корупция до президента Румен Радев, стана известно от въпроса на народния представител.

„По сигнала, постъпил при президента Румен Радев, е уведомена прокуратурата, МВР, ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията. Първоначални резултати се очакват през следващите няколко дни“, увери Гълъб Донев.

„Областният управител на Хасково подаде заявление за освобождаване от длъжност във връзка с текущата проверка. Решението на Министерския съвет относно оставката ще бъде взето незабавно след първоначалните резултати от разследването на МВР или на друг от компетентните органи“, допълни служебният премиер.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.