Начало » Керемедчиев: Корупцията спира България да влезе в Шенген

Керемедчиев: Корупцията спира България да влезе в Шенген

by Manager
0 comment

Има политическа воля в Европейския парламент България да влезе в Шенген. Това не е факт заради тежкия проблем с корупцията в държавата. Това заяви пред БНТ бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Той посочи, че страната ни е технически интегрирана и готова да влезе в шенгенското пространство. По думите му България е интегрирала шенгенската визова система.

Според Керемедчиев има висока степен на корупционност в охранителните органи, които трябва да защитават границите не само на България, но и на Европейския съюз и Шенген.

Той уточни, че решаващ фактор за приемането на България в Шенген ще играе дипломацията. Ние не сме активни, не ходим среща по среща, държава по държава, за да обясним – идвайте, проверявайте ни, ние сме готови, добави Керемедчиев.

Той направи и коментар за влизането в еврозоната. Според него България не се подготвя активно за това поради липсата на редовно правителство.

Керемедчиев засегна и темата за санкциите срещу Русия. По думите му те нямат сериозен ефект. Русия ще претърпи икономически проблеми, но в дългосрочен план, каза още той.

 

news.bg

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.