Начало » ХРИСТО ИВАНОВ: ПРОМЕНИТЕ ЗА КОРУПЦИЯТА В ЧАСТНИЯ СЕКТОР СА ДИВАШКИ ИЗВРАЩЕНИЯ И АТЕНТАТ СРЕЩУ БИЗНЕСА

ХРИСТО ИВАНОВ: ПРОМЕНИТЕ ЗА КОРУПЦИЯТА В ЧАСТНИЯ СЕКТОР СА ДИВАШКИ ИЗВРАЩЕНИЯ И АТЕНТАТ СРЕЩУ БИЗНЕСА

by admin
0 comment

Промените в наказателния кодекс, които предвиждат въвеждането на понятието за корупция в частния сектор, са атака срещу бизнеса и инвестициите. Това казва председателят на „Да, България“ Христо Иванов, в изявление, изпратен до медиите.

Вчера юридическата комисия прие на първо четене  изготвените от управляващите промени, които предвиждат преследване на корупцията и в частния сектор и криминализират търговията с влияние.

„С тези монстранти дивотии днешното управление влиза в открита война с пазарната икономика, правата на собственост и договаряне, с легитимността и свободата изобщо.“ Виждаме основната механизма на авторитарната репресия в действие: превърнете всички в нарушители и изберете кого да ги махнете. прекършване на несъгласуваните, дръжте се за поддържане на страх, за рейк и принуда „, казва Иванов.

Според него след две години бездействие управляващите са се сетили за препоръките от Европейския анализ на прокуратурата, „но не за да я реформират“. „С тези предложения на корумпираната, тежко криминализирана прокуратура се дава маловажен обем на властта и възможност за“ разпалване „, рекет и рейдърство.Той не е имал подобни възможности от 1989 г. Когато се оттеглих като министър и от трибуната на парламента предупредих, че ни водят към прокурорска република, не съм и си помислил, че може да се стигне до нещо подобно „, става известно още от изявлението на Иванов.

Той подаде оставка като министър на правосъдието през декември 2015 г. след гласуването на промените в основния закон, с които в последната дата са пренаредени разпределението на членовете в отделните колеги на съвета.

Според него „на пръв поглед истеричната необходимост да се имитират“ мерки за борба с корупцията „, без да се засяга и да се разкрие истинският корупционен модел на управление, заедно с бедността безсловесност на върховете на Министерството на правосъдието и на парламента, водят до подобни дивашки извращения „.

По думите му тези промени и действия са „израз на дълбокото същност на настоящото ръководство и неговата устойчива тенденция към все по-голяма авторитарност и опетняване с власт“.

В изявлението си той припомня, че този парламент е „заведен от волята да няма реална съдебна реформа, да не се налага прокуратурата и властта на Пеевски“.

„Заедно с това управление ежедневно се използват всички възможности за налагане на основни свободи и демократични гаранции: рекетират се и се подлагат на рейдърство и натиск на малки и големи бизнеси, атакуват се яростно опозиционни издания и се задушават дори просто неутрални медии като БНТ, изложения в социалните медии, в същото време на пропагандната машина на режима постоянно се вливат нови ресурси и влияние, независимостта на регулаторите се задушава и се назначават откровени изпълнители на поръчки, контролни и правоохранващи инициирането на електронното управление се минира и отложи … изброяването може да продължи „, пише още Иванов.

„Докато се мляска с Юнкер, Меркел и Жозеф Дол, Борисов старателно прокарва интересите на Путин и Ердоган и се опира на тяхното разпалване, за да разкара ръцете си за установяване на все по-авторитарен режим в нашата страна, който се реализира от неразривно срасналите се ГЕРБ и ДПС и с подкрепата на имитиращата опозиция БСП „, пише още лидерът на“ Да, България „.

Той отново повтаря, че заедно с другите партии от демократичната общност – ДСБ, ДЕОС, Зелените, БЗНС (които скоро обявиха, че работят за формиране на коалиция), целят създаването на политически съюз, който да противостои на всеизвестната авторитаризъм и да създаде управленска алтернатива, която е в състояние да гарантира свободата и развитието на държавата.

„Сега нашата основна мисия е да спрем тези предложения с всички демократични средства и да накараме правителството да ги оттегли без всякакво уговорка.“ Иванов пише, заедно с нашите партньори от демократичната общност, и ще предприеме конкретни действия за тази цел.

източник: dnevnik.bg

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.