Начало » Борисов бърка департамент с парламент; САЩ можело да са най-тъмната страна

Борисов бърка департамент с парламент; САЩ можело да са най-тъмната страна

by admin
0 comment
Ако българският парламент пише днес доклад за САЩ за корупцията, по цитати на Тръмп ще излязат най-тъмното страна. Нали то викаше, че страната му е затънала в корупция. Сам го казваше. Е? Така премиерът Бойко Борисов коментира доклада на Държавния департамент за критики към България за корупция, липса на свободни медии и нарушаване на човешките права.

Видял съм критиките в доклада на Държавния департамент на САЩ. Нали затова създадохме този нов орган – КПКОМПИ – да обединим всички служби. Трябва да работи повече. Фирмите и бизнеса да имат страх. Да се ​​надяваме, че няма да бъде използван новият орган като бухалка. По време на нашето управление такова нещо не е съществувало. Имаше обаче костинброд и всякакви други обвинения. Че ние не се занимаваме с такива работи.

Проблемът с свободата на медиите е в собственика на медиите. НИА БНР и БНТ работят за правителството? Няма нито едно интервю не съм там.

Всеки собственик да бъде изваден на светло. Как да спрем Прокопиев и Пеевски да воюват? Техните вестници сутрин излизат с техните позиции. Аз какво да направя?

Ние държим да станем все по-добри като държава. И ще бъдем, аз съм убеден. Да не почна и аз като Антон Тодоров да ви потискам … ха, ха … Само заради „столчето“, който го каза, той замина от парламента.

Малък коментар:  В интервюто си за Нова телевизия Борисов коментира доклада на Държавния департамент на САЩ отпреди дни. В него управлението в България бе критикувано за огромна корупция по високите етажи. Посочени са също проблемите с свободното слово и човешките права. Борисов заявява, че „ако българският  парламент написа доклад за САЩ, той ще излезе, че те са най-тъмната страна“. Политиката на президента Тръмп, която извика, че страната е затънала в корупция . “ Върховният орган на законодателната власт на САЩ е двукомпонентният Конгрес.Долната камара е Камарата на представителите и Горната камара – Сената. 

Източник: Фрогнюз

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.