Начало » ЗАМ.-МИНИСТЪРА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО: ПРЕДЛАГАХА МИ ПОДКУП ОТ 500 000 ЛВ. НА МЕСЕЦ

ЗАМ.-МИНИСТЪРА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО: ПРЕДЛАГАХА МИ ПОДКУП ОТ 500 000 ЛВ. НА МЕСЕЦ

by Manager
0 comment

Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов заяви, че му е бил предлаган подкуп от по 500 000 лв. на месецвъв връзка с контрола на ГКПП „Капитан Андреево”.

„Колеги от министерството, идвайки от името на други хора, на бивш политически лидер и министър, дойдоха и казаха, че има една документация – не искат договорът да бъде свалян. Те самите не знаеха за какво става въпрос. Искаха да не им падал договорът. Когато стана ясно, че това е за „Капитан Андреево” те изпаднаха в паника, защото вече беше ясно, че там казусът е сериозен. Предложиха ми 500 000 лв. на месец срещу това да оставим договора и да си затворим очите. Това обаче няма как да стане”, каза той.

По думите му скоро той не е получавал заплахи. „Нямаме нови заплахи и предложения по подкуп. По-интересното е, че всеки, който се завъртя около екипа, който сформирахме с проф. Даскалов, беше заплашван. Атаките срещу тях надвишаваха бруталността на тези срещу нас. Аз бях предупреден, че се намесвам и се конфронтирам с най-големия бос на БАБХ. Спрягат се няколко имена за това кой е той, но документите показват Размиг Чакърян. Това е човекът, който контролираше до началото на тази година лабораторията и целия пункт”, посочи Христанов.

Според него заплахите към Росен Костуркв са били далеч по-агресивни. „При тях анонимен глас му каза „Внимавай какво говориш в интервюта, ако не искаш да не си спиш вкъщи”. Далеч по-пространни са били и към Бачийски, който отдели няколко дни, за да подпомогне реорганизирането на „Капитан Андреево”, коментира още той. И добави: На мен ми казаха, че се занимавам с най-големия бос, като ме питаха дали ще има мир или война. При всички заплахите минават през приятели, с изключение на проф. Даскалов”.

Запитан дали лично познава олигарси на прехода, той категорично отрече.

„Цяла една администрация и преди това 10 години цяла една политическа класа е правила така, че този бизнес да работи за тях. Нашите усилия са и да привлечем сътрудничеството на германските митничари, които да дойдат тук. Ако зависи от нас, ще дойдат час по-скоро. Първата мисия ще бъде тук още в средата на юли”, посочи зам.-министърът на земеделието.

Запитан дали откакто държава пое изследванията на границата в свои ръце и откакто лабораторията вече е държавна дали се хващат повече пестициди на границата, той отговори: „Обемите стоки, които са пренасочени за връщане или унищожаване, са 5,6 пъти по-големи на среднодневна база отколкото за предходната 1 година преди 20 май. Това е за един месец”.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.