Начало » Задържаха двама водачи, предложили подкуп на полицаи

Задържаха двама водачи, предложили подкуп на полицаи

by Manager
0 comment

Двама водачи, предложили подкупи на служители от РУ-Септември и Участък „Изток“ при РУ-Пазарджик, са задържани в ареста.

Първият случай е документиран миналия петък следобед на една от улиците на гр. Септември. Автопатрул забелязал нарушение на водач на лек автомобил, който униформените спрели. Докато са извършвала проверката шофьорът извадил банкнота с номинал от 50 лева и я оставил на полицаите. Оказало се, че той е 60-годишен жител на София и е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Септември.

Доста по-дързък се оказал 18-годишен тийнейджър от Пазарджик. Около 01.30ч. в неделя на една от улиците в квартал „Изток“ автопатрул при местния участък извършил проверка на Мерцедес“ с чуждестранна регистрация. Полицаите установили, че зад волана е неправоспособен 17-годишен жител на квартала, а до него във возилото пътувал 18-годишен негов приятел. Незабавно били предприети действия за констатиране на нарушението и съставяне на акт по Закона за движение по пътищата. В този момент пълнолетният младеж пъхнал под служебните документи на униформените няколко банкноти с номинал от 20 и 50 лева. Той е задържан незабавно, като било установено, че предложеният подкуп е в размер на 350 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Тийнейджърът е задържан за срок от 24 часа в РУ-Пазарджик.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.