Начало » Съдът наложи домашен арест на Иван Иванов – син, обвинен за подкуп

Съдът наложи домашен арест на Иван Иванов – син, обвинен за подкуп

by Manager
0 comment

Софийският апелативен съд наложи на Иван Иванов – син домашен арест. Той е обвиняем за поискан и получен подкуп. Според съдебния състав има редица пороци при повдигането на обвинението, което на този етап не съответства на доказателствата по делото.

По делото обвиняем е и баща му Иван Иванов, който е олимпийски шампион по вдигане на тежести от Барселона през 1992 г., четирикратен световен и петкратен европейски шампион, в момента е старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести.

Двамата бяха задържани в края на миналата седмица. Сумата от малко над 62 000 лв. е дадена от председателя на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид на Иванов – син, който беше задържан с белязаните пари. Софийският градски съд наложи парична гаранция от 5000 лева на Иванов – баща, като той не обжалва наложената му мярка за неотклонение, докато за сина му постанови постоянен арест.

Иван Иванов – син поиска от съда днес да му бъде наложена по-лека мярка. Според защитника му Костадин Костадинов не са налице предпоставките той да бъде задържан в ареста. Той отбеляза, че има разминаване между показанията на двамата основни свидетели, както и че няма данни клиентът му да е направил опит да се укрие или да възпрепятства разследването. Освен това няма доказателства, че е лице с висока степен на обществена опасност.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.