Начало » Корупция и политическа нестабилност гонят парите от България

Корупция и политическа нестабилност гонят парите от България

by Manager
0 comment

“Корупцията и политическата нестабилност са двата основни фактора, които развалят представата за България, когато се водят разговори с потенциални инвеститори. Въпреки, че можем да предложим на инвеститорите много повече от съседните ни държави, това са първите две точки, когато се избира локация и страната ни отпада още на ниво анализ. За да успеем да привлечем по-значими инвестиции, трябва да променим имиджа на държавата“, каза Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

“Въпреки това, за първите четири месеца на годината отчитаме шеметен ръст от над 300% на преките чуждестранни инвестиции. Според Богданов това показва, че сме на прав път. Но за да върви по пътя на успеха, освен инвестиции, България трябва да привлича и българите, които са завършили висшето си образование, установили са се и правят кариера в чужбина. Те трябва да видят потенциал и възможности за развитие у нас. Това са трудните, отлагани с години но неизбежни промени, които трябва да предприемем“, уточнява Богдан Богданов.

България трябва да бъде проактивна в постигането на тези цели. Това означава редовно участие в международни форуми и изложения насочени към приоритетните за страната ни индустрии, включително индивидуални срещи с инвеститори. Богданов съобщи, че другата седмица Българската агенция за инвестиции организира бизнес форум в Италия, който ще се проведе под мотото „Утвърждаване на България като успешна инвестиционна дестинация“.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.