Начало » Десетки гръцки съдии и прокурори са уволнени заради „мързел и некомпетентност“

Десетки гръцки съдии и прокурори са уволнени заради „мързел и некомпетентност“

by Manager
0 comment

Група от 20 гръцки съдии и държавни прокурори са загубили работата си заради лошо изпълнение на служебните си задължения през изминалите 10 месеца, съобщава в. „Прото тема“, позовавайки се на дисциплинарен орган към Върховния съд на Гърция, предаде ДПА.

Петима съдебни служители са били уволнени наскоро, посочва изданието, отбелязвайки големия брой чакащи дела. Уволнените съдии и прокурори са обвинени в забавяне на дела поради мързел, некомпетентност и отсъствие от работа.

Ситуацията в най-висшия административен съд на страната създава най-много безпокойства, пише вестникът. Решенията по някои дела се бавят до 19 години. Съдът за финансов одит също е затрупан, като 122 000 дела чакат.

Макар че некомпетентността на служителите в съдебната система е смятана за една от причините за лошото състояние на гръцките съдилища, вина за това има и остарялата система. Служителите съобщават, че купища преписки и документи, които все още се пишат на ръка, се транспортират напред-назад с колички от супермаркети.

В резултат на забавянето редица дела се налага да бъдат прекратени поради изтичане на срока на давност.

 

bta.bg

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.