Начало » КАК СЕ ДАВА ПОДКУП В БЪЛГАРИЯ: ПАПКА С ЛАСТИЦИ В ПОЛИЕТИЛЕНОВ ПЛИК

КАК СЕ ДАВА ПОДКУП В БЪЛГАРИЯ: ПАПКА С ЛАСТИЦИ В ПОЛИЕТИЛЕНОВ ПЛИК

by Manager
0 comment

еше ми дадена една папчица с ластици в полиетиленов плик. Едното ластиче го махнах, вдигнах с малкото пръстче и там се виждаше отдолу под горната корица на тази папчица наредени купюри от пари“ . Така описа ситуацията с предложения му подкуп изпълнителният директор на Българската агенция за безопасност на храните проф. Христо Даскалов пред Нова телевизия.

Той потвърди, че папката му е дадена от ректора на Университета по хранителна и вкусова промишленост в Пловдив проф. Пламен Моллов по повод проверки, които държавата е започнала на фирмата „Евролаб 2011“, която осъществява фитосанитарен контрол на граничния пункт „Капитан Андреево“. Договорът за наем е подписан на 31 декември 2021 г. въпреки изрична забрана на ресорния министър и именно от този факт са тръгнали проверките.

За срещата с Моллов, която проф. Даскалов твърди, че е станала през януари, се разбра преди ден от разпратен до медиите анонимно запис. Шефът на агенцията каза, че след като прослушал разпратеното до медиите аудио преценява, че то съответства на разговора му с Моллов, но не го предава изцяло. Самият той е записал разговора, защото и в други срещи и разговори е дочувал намеци и получавал „приятелски съвети“.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.