Начало » Бивш шеф на благоевградския КАТ отива на съд за корупция

Бивш шеф на благоевградския КАТ отива на съд за корупция

Данаил Стоицев е обвинен за получавани подкупи при издаване на регистрационни табели, както и за притежаване на нерегистрирано оръжие.

by Manager
0 comment

Бившият шеф на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов ще бъде съден за подкуп, длъжностно престъпление и незаконно държане на оръжие и боеприпаси, съобщи „Лекс“.

От прокуратурата съобщиха, че обвинителният акт срещу него е внесен в съда, след като преди 5 години Стоицов беше задържан и обвинен след акция на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, а след това и уволнен от вътрешното министерство.

От държавното обвинение припомнят, че от 2016 г. Стоицов е поел шефския пост в КАТ-Благоевград, като задълженията му включвали контрол на дейността на служителите и отговорност за материалната база и активите. Той е обвинен, че от февруари до май 2018 г. неколкократно нарушавал и не изпълнявал служебните си задължения.

Обвинението му за престъпление по служба е свързано с това, че позволявал на катаджии да конвоират извънгабаритна техника по Кресненското дефиле без договор, без да бъдат плащани задължителните такси и във време, в което това е било забранено.

Наред с това, за осъществяване на тази дейност, Стоицев отклонил автопатрул по безопасност на движението, който изпълнявал планови задачи, посочват от прокуратурата. Целта му била да набави облаги за фирми, като им спести плащането на таксите, а така са били ощетени Агенция „Пътна инфраструктура“ и МВР.

Стоицев е обвинен и за получавани подкупи при издаване на регистрационни табели. Обвинението му за незаконно държане на оръжие и боеприпаси е свързано с откритите у него пистолет „Макаров“ и 43 патрона, които били собственост на друг, а Стоицов нямал разрешение за оръжието.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.