Начало » Задържаха служител на Спортното министерство с над 60 000 лв. в белязани банкноти

Задържаха служител на Спортното министерство с над 60 000 лв. в белязани банкноти

by Manager
0 comment

Служител на Министерството на младежта и спорта е задържан със сумата от 62 000 лв. в белязани банкноти. Акцията на Софийската градска прокуратура и Антикорупционната комисия е проведена в петък по обяд, съобщиха от държавното обвинение.

„Сформиран е екип от следователи, които са отишли на място в Министерството. Касае се за подкуп в размер на 62 хил. лв., който е бил поискан и получен от служител на експертно ниво. В момента колегите извършват огледи на мястото, изземвания и обиски, както и разпити на свидетели“, заяви прокурорът Христо Кръстев на брифинг в петък.

„Образувано е досъдебно производство. Предстоят разпити на различни лица и проверяване на сумата за подкуп“, добави административният ръководител на СГП Илиана Кирилова. Тя каза още, че към момента е задържан един човек за 24 часа, но може да се стигне до арести и на други хора.

„Подкупът е поискан от евентуално шеф на спортна федерация, за да се отпуснат 1,2 млн. лв. за организиране на европейско първенство и да не бъдат спирани бъдещи финансирания на съответната федерация“, уточни Кръстев.

От Спортното министерство изпратиха и официална позиция по казуса.

„В отговор на медийни запитвания във връзка със задържането на служител на Министерството на младежта и спорта Ви информираме, че ръководството на ММС оказва пълно съдействие на Софийска градска прокуратура и на Комисията за противодействие на корупцията. Задържаното лице е на експертна длъжност в дирекция на ММС и няма никакви ръководни функции.
Допълнителна информация по случая ще предоставят разследващите органи“, пишат от ведомството.

 

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.