Служител на „Гранична полиция“ (ГП) е задържан с подкуп от 2000 лева, съобщи МВР.

Акцията, в която са участвали екипи на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и която е под ръководството на Софийската градска прокуратура, е планирана по сигнал.

От МВР информират още, че служителят е от администрацията на „Гранична полиция“ и по случая вече има образувано досъдебно производство.

Мъжът е задържан малко след като е излязъл от работното си място, близо до бул. „Мария Луиза“.

Висшият служител на ГП е поискал подкуп от фирма-доставчик на технически средства за охрана на границата, допълва БНТ.

Служители под прикритие и прокурори са изчакали да получи подкупа, след което е арестуван в пресечка на бул. „Мария Луиза“.

„Потърсихме и получихме съдействие от страна на прокуратурата за случая. Служителят е на висока позиция – заместник-директор, отговарящ за собствеността и снабдяването на служителите с всичко необходимо, както и за поддържане на базите. Това е служител на Главна дирекция „Гранична полиция“. Поводът е обществена поръчка, свързана с охраната на границата“, заяви в „Още от деня“ вътрешният министър Иван Демерджиев.

По думите му няма връзка с инцидента, при който загина граничен полицай. Проблемите в „Гранична полиция“ са натрупвани през последните 10 години, допълни Иван Демерджиев.