Начало » Задържаха под стража тримата, обвинени за участие в схема с фалшиви пари

Задържаха под стража тримата, обвинени за участие в схема с фалшиви пари

by Manager
0 comment

Софийският градски съд задържа тримата обвиняеми за организирана престъпна група за производство и разпространение на фалшиви пари и подправени документи за самоличност. Спрямо четвъртата обвиняема съдът наложи парична гаранция в размер на 2 000 лв.

Искането бе изпратено от Софийска градска прокуратура, след водено разследване съвместно с ГДБОП. Специализираната операция е проведена в партньорство с Европол.

Припомняме, че във вторник прокуратурата съобщи, че четиримата обвиняеми са задържани от СГП за срок до 72 часа. В четвъртък наблюдаващият прокурор е внесъл в съда искане за постоянното им задържане под стража.

Съдът сподели доводите на прокурора, че по делото са събрани достатъчно доказателства, които водят до обосновано предположение, че именно четиримата обвиняеми са извършили престъпленията, за които са привлечени в това качество.

Съдебният състав прие, че е налице реална опасност обвиняемите да извършат друго престъпление. Спрямо четвъртата обвиняема съдът взе мярка за неотклонение парична гаранция, тъй като тя единствено е ангажирана с грижи за дете. Определението на СГС не е окончателно. Разследването по случая продължава под надзора и ръководството на СГП.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.