Начало » В. СИМЕОНОВ: В ЕНЕРГЕТИКАТА ИМА КОРУПЦИЯ, ЗАЩОТО НЯМА ХОРА НА „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ“

В. СИМЕОНОВ: В ЕНЕРГЕТИКАТА ИМА КОРУПЦИЯ, ЗАЩОТО НЯМА ХОРА НА „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ“

by admin
0 comment

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че има пропаст в управляващата коалиция, причинена от липсата на кадри на „Обединени патриоти“ в енергийния сектор.

Според него продължават да съществуват корупционни схеми, защото няма контрол за вземанията на решения. Симеонов твърди, че в бранша няма нито един представител на „Обединени патриоти“, така че няма кой да следи какво да се случи.

Например в случая с фалшивия търг за закупуване на ливади от държавната ТЕЦ „Марица изток“ II, за който съм подал сигнал в прокуратурата „, каза Симеонов, министър на икономиката, енергетиката и туризма, цитиран от“ Фокус „.

Той каза още, че е шокиран от действащото в момента смяна на управителния съвет на Енергийния системен оператор , който според него е най-печелившото предприятие в България, по силата на който операторът генерира годишни печалби от половин милиард лева .

„Сменя се управителният съвет, без да има никакви консултации с коалиционния партньор“, каза Симеонов и съобщи, че е уведомил за случая премиера Бойко Борисов.

източник: в-к СЕГА

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.