Начало » След скандала за корупция: Пуснаха Иван Иванов под гаранция, синът му остава в ареста

След скандала за корупция: Пуснаха Иван Иванов под гаранция, синът му остава в ареста

by Manager
0 comment

Съдът взе решение след корупционния скандал, който разтърси спорта ни.

Иван Иванов – баща, задържан за корупционния скандал в Министерството на младежта и спорта, излиза под гаранция, предаде репортер на „Фокус“.

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Иван Иванов – син, обвинен за корупционната афера в Спортното министерство. Баща му, Иван Иванов, излиза под гаранция от 5000 лв. Иван Иванов – син, който е експерт в дирекция в Министерството, е обвинен, че е поискал над 60 000 лева подкуп от председателя на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид.

Мъжът беше задържан в петък следобед, докато получаваше предварително белязаните пари. Като негов съучастник е обвинен баща му – олимпийският шампион по вдигане на тежести и настоящ треньор на националния отбор. Според прокуратурата те са поискали подкупа, за да осигурят на шефа на спортната федерация 1,2 млн. лв. за организиране на европейско първенство догодина и за да не бъдат спирани по-нататъшни финансирания на дружеството.

„Престъплението е тежко и умишлено и се наказва със срок от 3 до 10 години затвор и до 20 000 лв. парична глоба. Можем да направим обоснован извод, че обвиняемите са извършили престъплението, въпреки ранния етап на следствието“, заявиха от прокуратурата.

Иззети са документи и са направени обиски, които сповед прокурора утвърждават вината на обвиняемите. „Има и реална опасност задържаните да се укрият“, допълниха обвинителите.

Според адвокат Господинов, който защитава обвиняемите, няма събрани достатъчно категорични доказателства, особено по отношение за вината на Иван Иванов – баща. Треньорът на Националния отбор заяви, че обвинението е начин да омаскарят имиджа му.

В залата присъстваха и част от спортистите от националния ни отбор по вдигане на тежести.

Европейското първенство по вдигане на тежести ще се проведе от 12 до 20 февруари в „Арена София“.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.