Начало » Слави Георгиев: Безпринципното увеличаване на парите за ремонти на 3 обекта в Пловдив е с мирис на корупция

Слави Георгиев: Безпринципното увеличаване на парите за ремонти на 3 обекта в Пловдив е с мирис на корупция

by Manager
0 comment

Изключително недалновидно е в момента да се заделят нови средства за тези три обекта, по две причини. Първо, няма никакво обосновано решение, няма никакви конкретни разбивки на финансите, а се взима една обща сума от 4,8 млн. лв., която без никакво обяснение се прехвърля в проектите. Второ, до момента не знаем как са усвоени досега предоставените средства“

Това заяви независимият общински съветник Слави Георгиев пред Plovdiv24.bg по отношение на повторната индексация на строителството на трите обекта: пробива „Модър-Царевец“, бул. „Хаджи Димитър“ и улица „Царевец“. Припомняме, че миналата година през месец юли Общинският съвет взе решение за допълнително финансиране на инфраструктурни обекти в целия град, като за въпросните три обекта беше предоставена сумата от над 1,6 млн. лева.

Сега по предложение на кмета Здравко Димитров общинските съветници ще обсъдят половината от сумата от проваления проект на пробив до Водната плата да бъдат предоставени за горепосочените обект. Става въпрос за около 5 млн. лв. Другата половина от сумата – отново около 5 млн. лв. вече беше предоставена за ремонт на Дондуковата градина, който вече стартира.

„Към днешна дата пробивът под „Модър – Царевец“ трябваше да бъде готов и да бъде прерязана лентата“, посочи Слави Георгиев. Той коментира още, че бул. „Хаджи Димитър“ също върви с изключително бавни темпове.

„Има лошо планиране на ремонтните дейности, без предварителна подготовка, а по улица „Царевец“ въобще няма първа копка, а се прави повторна индексация на обекта“, акцентира Георгиев.

Той сподели, че като общински съветник досега не е срещал подобно двукратно увеличаване на средства за обекти.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.