Начало » Сириец предложи подкуп на полицай пред Районното в Харманли

Сириец предложи подкуп на полицай пред Районното в Харманли

by Manager
0 comment

Няколко дни по-рано и грък се опитал да подкупи младши инспектор

36-годишен сириец с адрес в Харманли се е опитал да подкупи полицейски инспектор пред Районното управление в града. Това разказа пред NOVA Димо Чобанов, началник на „Пътна полиция“ Хасково. Случаят е от преди два дни, когато мъжът е бил спрян за проверка на пътя. При нея е установено, че той е неправоспособен шофьор.

„И като го водят в Районното управление, той поставя банкнота от 200 евро в джоба на младши инспектор“, посочи Чобанов.

При теста по-късно се установява, че мъжът е употребил метамфетамин. Той е задържан и са  му образувани две досъдебни производства – за управление на МПС след употреба на упойващи вещества и за опит за подкуп. Случаят не завършва така – при последвала проверка в дома на сириеца органите на реда намират нелегални мигранти.

Това обаче не е първият случай на чужденец, който предлага подкуп след пътно нарушение. Предната седмица в Свиленград гръцки гражданин е бил заловен да шофира с 1,51 промила. След като е бил заведен в Районното управление, той извадил банкнота от 100 лева и я оставил на бюрото на младшия инспектор.

„Явно вече имат страх водачите от налаганите санкции и се опитват да се измъкнат от буквата на закона“, коментира Чобанов.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.