Начало » ЩЕ СПРЕМ ЛИ ПИЯНИЯ ЮНКЕР ПРЕДИ ДА ПОТОПИ ЕВРОСЪЮЗА

ЩЕ СПРЕМ ЛИ ПИЯНИЯ ЮНКЕР ПРЕДИ ДА ПОТОПИ ЕВРОСЪЮЗА

by admin
0 comment

Жан-Клoд Юнкер се появил пиян на срещата на НАТО в Брюксел. Сефте комендански. Това отдавна не е новина. Председателят на ЕК се кандилкаше като монах от разказите на Чосър при откриването на българското председателство.

И не само. Човещина е, ще го защитят някои – хиляди българи пият всеки ден по 2-3 ракии и 3-4 бири (1-2 бутилки вино) след това. Вярно, но те не ръководят най-мощното междудържавно обединение в света.

Ако Юнкер си живееше кротко в огромната къща в Люксембург и се наливаше с каквото му е вкусно, щяхме да му кажем „наздраве“ и „да си жив и здрав“. Но той се е нагърбил с други неща, които засягат пряко и България.

Председателят на ЕК да кърка ката ден и да се излага, освен позорно е и много опасно. Защото поведението му предизвиква съмнения относно ползата да сме в ЕС въобще.

Евроскептицизмът ескалира, както никога досега. Не само в България, но тук особено очевидно. Ангажираните политици и медии в кампанията за излизане на страната ни от Евросъюза – има такъв план – това и чакат. Вижте го Юнкер, казват те, – този пияница ли мисли за проблемите ни. Прави са. Няма как Юнкер в това състояние да реагира адекватно на всички сигнали и папки с доказателства за гранде корупцията в България. Не може да е адекватен и към неработещата ни съдебна система и установяването на диктатура на прокуратурата – вече факт. Да не говорим за контрола върху изхарчването на парите от еврофондовете.

На пияния Юнкер някои противопоставят трезвия като краставичка руски Президент Путин. Единият се кандилка, занимава се с „проблемите“ на инцеста, лепи целувки наляво и надясно. Другият – овладян, в завидна физическа форма. Това ще се коментира на поредната руско/съветофилска среща на яз. „Копринка“, а не милионите умиращи от алкохолизъм руснаци всяка година.

Мнозина помнят, че преди години Юнкере бе разследван за корупция в собствената му страна. Той ще остане в историята и с това, че изгуби Англия за съюза.

Невиждан скандал предизвика и наложеният избор на Мартин Зелмайер за генерален секретар на Европейската комисия. Той бе шеф на кабинета на Юнкер, негов любимец, определян от наблюдателите като “сивият кардинал”.

Освен това по времето на Юнкер европейският дух започна да се размива, което е огромен грях.

Юнкер се оправдава, че не алкохола, а ишиасът оплита стъпките му. Съжаляваме, ако е така, но вече гледахме Брежнев, Черненко и Цола Драгойчева, които бяха изваждани пред публика с памперси и подкрепяни от няколко души. Тази гротеска не е полезна за никого.

Жан-Клод Юнкер трябва да подаде оставка веднага. Да му бъде поискана, ако не се сеща. Нов избор, съкращения в бюрократичната машина, нови идеи. Иначе недоверието ще набъбва като снежна топка. България извън Европа е обречена. Противниците на това мнение да погледнат статистиките преди да избълват поредната доза болшевизъм.

Източник: Факти.бг

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.