Начало » Прокуратурата прекрати проверката срещу Пламен Моллов за предлаган подкуп на директора на БАБХ

Прокуратурата прекрати проверката срещу Пламен Моллов за предлаган подкуп на директора на БАБХ

by Manager
0 comment

Софийска градска прокуратура е прекратила проверката срещу бившия директор на Българска агенция за безопасност на храните (БАБХ) Пламен Моллов за предлаган подкуп поради липса на доказателства. Това се казва в съобщение на Моллов, изпратено до Свободна Европа.

„Казусът “Капитан Андреево” беше използван като алиби за политическо оцеляване, но се превърна в управленско фиаско“, се казва в съобщението на Моллов.

Заместник-административният ръководител и говорител на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова каза пред „Дневник“, че след като е проведено разследване досъдебното производство е прекратено.

„Не сме намерили достатъчно доказателства за извършено престъпление. Назначена е компютърно-техническа експертиза на записа, но не можем да влезем в детайли, тъй като постановлението подлежи на контрол“, каза Петрова.

Тя не посочи точната дата на прекратяване на постановлението, но посочи, че е било скоро.

Прокуратурата започна проверка по запис, разпространен в началото на юни. В него двама мъже разговарят за лабораторията за фитосанитарен контрол на граничния пункт „Капитан Андреево“. Записът беше изпратен до редакционните пощи от анонимен имейл. Аудиото беше придружено с текст, в който се твърди, че той е свързан с „неуспешен опит на мафията да подкупи изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) проф. д-р Христо Даскалов, за да не се меси по контрола на границата“.

Даскалов потвърди, че той е единият участник в разговора, а другият е Пламен Моллов. По думите на Даскалов му е била предлагана папка, пълна с около 100 хил. лева.

След избухването на скандала Пламен Моллов беше отстранен от партията на бившия служебен премиер Стефан Янев „Български възход“. Христо Даскалов е в отпуск като директор на БАБХ, защото е кандидат за депутат от „Продължаваме промяната“.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.