Начало » Премиерът Донев: Във войната на пътя се оглеждат бедността, корупцията и неграмотността

Премиерът Донев: Във войната на пътя се оглеждат бедността, корупцията и неграмотността

by Manager
0 comment

Във войната на пътя се оглеждат травмите, с които живеем като общество – бедност, корупция и неграмотност. Това заяви премиерът Гълъб Донев по време на Национално съвещание в МВР, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Справянето с войната по пътищата зависи от всички нас. Продължавам да твърдя, че на това безумие да се избиваме на пътя в челен сблъсък с автомобили и юмруци, може да се сложи край. Войната на пътя отдавна не се обяснява само като следствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата„, подчерта той.

По-строгите наказания за нарушителите вероятно биха имала възпиращ ефект за онези, които сядат зад волана след употреба на алкохол или наркотици. Усещането за безнаказаност на пътя и липсата на отговорност към собствения живот и живота и здравето на останалите участници в движението, трябва да се превъзпитава. Имаме сериозна задача като общество да възпитаваме отговорност към живота. В тази задача всеки е ценен, защото е пример за младите, за децата и дори за нарушителите. Разчитам на добрия пример на всеки от вас“, коментира още Донев.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.