Начало » Правосъдният министър с подробности как ще борят корупцията по високите етажи на властта

Правосъдният министър с подробности как ще борят корупцията по високите етажи на властта

by Manager
0 comment

Присъди по високите етажи няма. Корупционните престъпления се разследват и доказват трудно. Още по-трудни стават, когато в тях е замесен човек с власт. И закона на ПП, и нашия залагат на независима агенция, която да разследва корупционните дела по високите етажи на властта. Това каза служебният министър на правосъдието Крум Зарков в ефира на Нова телевизия.

Правосъдният министър обясни, че този нов орган ще има широки правомощия, за да може да разследва.

Тази агенция ще е стегната с определени правомощия, всичко, което им е необходимо, за да извършват разследвания. Разделили сме оперативните служители и разследващите, докато стигне до комисията, която трябва да се произнесе“, каза той.

„Предлагаме да няма един началник. Идеята е да е колегиален орган от пет човека, излъчени от различни институции. Те ще бъдат председател на ротационен принцип за една година. Идеята е, че така ще има вътрешен контрол“, каза още Зарков. Попитан как ще коментира промененото говорене на ГЕРБ за антикорупционния закон, който бе внесен за разглеждане и обсъждане от ПП, Зарков отговори, че не може да каже каква е причината.

Очевидно е, че сме в ситуация на сложни преговори за съставяне на правителство, на различни действия на знаци към обществеността“, добави той. За него е важно този закон да бъде приет.

„Ако с гласове на ГЕРБ в крайна сметка бъде приет качествен закон, то това значи, че тези думи, които е изрекъл Бойко Борисов, са наистина думи, които имат тежест. Другото е политика“, допълни Зарков.

 

 

Actualno.com

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.