Начало » Осъдиха надзирател за 150 лв. подкуп от арестант

Осъдиха надзирател за 150 лв. подкуп от арестант

by Manager
0 comment

Надзирател бе осъден за подкуп, който взел от арестант. Срещу 150 лв. той му внесъл алкохол и марихуана.

Охранителят е осъден от Софийския градски съд на 3 г. затвор условно, 5000 лв. глоба и  лишаване от право да заема длъжност на държавен служител и длъжност в системата на съдебната власт, както и да упражнява професия или дейност, свързана с надзорната дейност на системата на изпълнение на наказанията. Освен това ще упражнява обществено-полезен труд.

Разследването е извършено от 08 РУ-СДВР под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП). Обвинителният акт е внесен в съда от СГП на 08.02.2022 г.

В хода на съдебното следствие подсъдимият е признал изцяло фактите така, както са изложени от прокурора в обвинителния акт. Съдът е приел, че липсва съмнение относно годността, надеждността и достоверността на подкрепящите самопризнанието на подсъдимия доказателства и е приел за установени залегналите в обвинителния акт констатации за фактите.

Според събраните по делото доказателства в периода 14.08.2020 г. – 16.08.2020 г., в с. Бистрица, Район „Панчарево“-СО, обл. София-град, в качеството на длъжностно лице – младши инспектор надзирател 1-ва степен в следствен арест, поискал и приел дар, който не му се следва – поискал и приел от Х. Б. парична сума в размер на 150 лв., за да извърши действие по служба – да внесе алкохол, храна и високорисково наркотично вещество – марихуана (коноп) в сградата на следствения арест, които впоследствие да предаде на Б. М. – задържан по досъдебно производство с мярка за неотклонение „задържане под стража“, като извършил деянието, за да извърши друго престъпление във връзка със службата, а именно такова по чл. 354а, ал. 2, т. 3 от НК – да държи, в качеството на длъжностно лице, по повод изпълнение на службата му, без надлежно разрешително, с цел разпространение, високорисково наркотично вещество – марихуана (коноп), с нето тегло 1,44 гр., с активен наркотично действащ компонент – тетрахидроканабинол 14 %, като на 14.08.2020 г., в с. Бистрица, в проведен мобилен телефонен разговор, поискал от Х. Б., парична сума в размер на 150 лв., а на 16.08.2020 г., в с. Бистрица, около 00,10 ч., приел от Х. Б., парична сума в размер на 150 лв.

С присъдата съдът е отнел в полза на държавата наркотичното вещество коноп, както и паричната сума в размер на 150 лв.

Присъдата на Софийски градски съд е влязла в сила.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.