Начало » Осъдиха началник в КАТ-Пловдив на 2 години и 4 месеца затвор за подкуп

Осъдиха началник в КАТ-Пловдив на 2 години и 4 месеца затвор за подкуп

by Manager
0 comment

Пловдивският окръжен съд осъди бивш началник група в КАТ-Пловдив, след като го призна за виновен по четири обвинения, като едното от тях е за подкуп.

Пловдивският окръжен съд в процедура, протекла по реда на съкратеното съдебно следствие, определи на подсъдимия по НОХД№1851/2022 г.  М. М. едно общо най-тежко наказание в размер на 2 години и 4 месеца лишаване от свобода, като на основание чл. 66 ал.1 от НК отложи изтърпяването на така наложеното общо най-тежко наказание с изпитателен срок от 3 години.

Осъденият е Матей Матов, ръководител на административно-наказателни дейности /АНД/ към сектор „Пътна полиция“. Той бе арестуван в началото на февруари 2022 г. при операция на „Вътрешна сигурност“ след подаден сигнал. Разследването показало, че Матов участва в корупционна схема. Служителят прибирал солидни суми, за да връща предсрочно свалени регистрационни номера. Това се случвало преди да са изтекли наказанията на нарушителите.

Подсъдимият Матов призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Размерът на така наложеното наказание е определен при условията на чл. 54 от НК и след редуцирането с 1/3, съгласно чл. 58а ал.1 от НК.

Със същата присъда Окръжен съд – Пловдив лиши подсъдимия Матей матов от право да заема ръководна длъжност в състава на МВР за срок от 3 години. На основание чл. 23 ал.3 от НК съдът присъедини и наказанието глоба в размер на 1000 лева.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.