Начало » Обвиниха кмета на Сунгурларе и един от заместниците му в корупция

Обвиниха кмета на Сунгурларе и един от заместниците му в корупция

by Manager
0 comment

Кметът на Сунгурларе и един от заместниците му са обвинени в корупционно престъпление и привлечени към наказателна отговорност с постановление на Окръжна прокуратура. Става въпрос за престъпление по служба, извършено от тях в съучастие.

Двамата нарушили служебните си задължения при сключване на договори от името на Община Сунгурларе, с цел набавяне на облага за конкретно лице, което е страна по договорите. Предмет на разследване са и причинените на общината вреди, казаха от държавното обвинение.

Акцията на прокуратура бе по повод досъдебно производство, образувано за престъпление по служба, за да съберат и приобщят към него доказателства и документи. Разследването се води под надзора на Окръжна прокуратура в Бургас.

Това не е първата проверка срещу управникът на Сунгурларе, който веднъж се кандидатира от ДПС, а на последните избори пое полупланинската община с подкрепата на ГЕРБ.

Не е ясно какво е отношението на Кенов към отдаването на пасищата, но той и един от заместниците му по-късно днес след претърсването бяха обвинени в корупционно престъпление и привлечени към наказателна отговорност с постановление на Окръжна прокуратура.

През април полицаи влязоха в сградата на кметството в Сунгурларе и иззеха документация. Акцията тогава е била по сигнал за злоупотреба с власт.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.