Начало » Новият шеф на тотото работил за Маргините, Георги Тарлеков гонен за корупция от митниците

Новият шеф на тотото работил за Маргините, Георги Тарлеков гонен за корупция от митниците

Георги Тарлеков е бил кандидат-кмет на „Люлин“ от ГЕРБ, но когато научил, лично Бойко Борисов го изхвърлил от листата. Преди време е бил финансов директор на фирма от обръча на босовете от СИК Красимир и Николай Маринови – Маргините

by Manager
0 comment

Новият шеф на Български спортен тотализатор Георги Тарлеков се оказа пробит точно толкова, колкото се очаква от назначение на ПП-ДБ, твърди Narod.bg, позовавайки се на източник от Агенция „Митници“.

Според него, преди години „великият финансист“ е бил изгонен от редиците им заради корупционни практики.

Времето, прекарано в агенцията, обаче, Тарлеков премълчава в своята професионална автобиография, в която се вижза лаконичната информация, че на местните избори през 2011 г. е бил член на общинската избирателна комисия в Брезник, показва регистърът на ЦИК.

В биографията си Георги Тарлеков премълчава и друг факт – че е бил кандидат-кмет на „Люлин“ от ГЕРБ, но когато научил, лично Бойко Борисов го изхвърлил от листата. Най-пикантната история около шефа на Българския спортен тотализатор е, че преди време е бил финансов директор на фирма от обръча на босовете от СИК Красимир и Николай Маринови – Маргините. Става дума за дружество, което се занимава в бутилиране на минерална вода, откъдето също бил уволнен за плетене на схеми зад гърба на собствениците.

Според данните в ГДБОП има цял куп разработки срещу него Георги Тарлеков, остава въпросът защо министърът на спорта Димитър Илиев от ПП-ДБ го назначи за шеф на тотото.

През октомври 2022 г. КПКОНПИ уличи в корупционни практики и конфликт на интереси именно Георги Тарлеков, както и Милена Алексиева, която по това време е работила също в Район „Слатина“ на длъжност финансов контрольор.

След като са били заковани пред районния кмет, двамата бързо излезли в 6-месечни болнични, оставяйки служителите на районната администрация без заплати и възможност за оперативни счетоводни операции.

 

„След бандитите на Руди Гела и некадърниците на Сотир на Весела Лечева, не беше ли редно начело на ТОТО-то да бъдат поставени професионалисти, които поне разбират от нещо?! От какво разбира назначеният от “Промяната” нов шеф на БТС?!, попита бившият спортен министър Красен Кралев

Спортният министър Илиев взе решение за предсрочно прекратяване на договорите на трима представители на държавата – Таня Андреева, Ангел Иванов и Галина Заркова и на тяхно място до конкурс назначи временно ръководство. Тези договори са още по-пресни – от 31 май 2023 г. За тотализатора в момента тече конкурс за избор на независими представители в борда.

 

Източник: tribune.bg

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.