Начало » НАД 50 ПОЛИЦИАИ ОБКРЪЖИХА ОБЩИНА СЕПТЕМВРИ! СПЕЦПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕЖДА АКЦИЯ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА

НАД 50 ПОЛИЦИАИ ОБКРЪЖИХА ОБЩИНА СЕПТЕМВРИ! СПЕЦПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕЖДА АКЦИЯ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА

by admin
0 comment

Над 50 маскирани полицаи и специализираната прокуратура провеждат операция срещу корупцията в Община Септември, съобщават blitz.bg и радио Фокус.

В момента полицията под ръководството на магистратите извършва разследвания в кабинетите на кмета Марин Рачев и неговите служители. Не са изключени и арести. В операцията участва Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор Сотир Цацаров. Това е първата операция на новия антикорупционен орган, създаден неотдавна. 

От м. август кметът на община Септември Марин Рачев е повдигнал обвинение за данъчна престъпност с нанесени щети за бюджета в размер на около 13 млн. лева. Прокуратурата е започнала в Окръжната прокуратура в Пазарджик, откъдето е прехвърлена по компетентност към СГП, където има специализирана служба за данъчни престъпления. През декември м.г. Софийска градска прокуратура е изпратила постановление на Специализираната прокуратура към Специализирания наказателен съд с 14 тома и 5283 страници доказателствен материал, извършил нарушения от кмета на Община Септември Марин Рачев.„Да спасим Община Септември“, който съобщи, че срещу Гражданския ръководител от Септември има достатъчно доказателства за извършени престъпления, поради което следва да се образува наказателно производство.

Специализираният наказателен съд, който е компетентен да образува наказателно производство за извършване на разследване, се явява Специализирана наказателна прокуратура „, цитирани от инициативния комитет, цитирани са данни за тежки нарушения на Закона за обществените поръчки – раздаване на поръчки по шуробаджанашка линия, липса на извършени процедури и контрол за изпълнение на поръчки, фалшива отчетност и др. Представени са доказателства за връзка с жената на кмета и сделка с фирма на нейната втора порода „От направените изявления на засягнатите лица е видно, че фирмите нямат необходимата техника и работна сила за изпълнение на заложените дейности. Те не могат да обяснят как точно са извършени дейностите,

По мнение на експерти в строителния бизнес нанесените щети на община Септември от посочените данни възлизат на около 13 000 000 лева „, пише в постановлението. 

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.