Начало » Министърът на спорта: Да, корупция има

Министърът на спорта: Да, корупция има

by Manager
0 comment

Има корупция в Министерство на спорта – беше заловен служител с пари на стълбите във ведомството, но са взети всички мерки това да не се повтори. Това каза в „Защо, господин министър?“ министърът на спорта Димитър Илиев.

„Корупцията е проникнала дълбоко в българското общество през последните десетилетия и никой няма гаранция, че в неговото ведомство няма хора, които са готови да посегнат. Ние в момента плащаме данък на това, че сме гласували доверие на хора, които са назначавани преди нас“, обясни той.

Министърът на спорта посочи още, че Иван Иванов е служител във ведомството от 2018 г. – по време на мандата на Красен Кралев. „Аз обаче смятам, че на хората трябва да им се даде шанс, да им се гласува доверие, за да разгърнат максималния си потенциал. Да, случаят е много неприятен, но никой не може да гарантира какви хора има в министерството си“, поясни той.

Според него случаят с Иван Иванов е добър пример за всеки, който се изкуши да получи пари на ръка отново. „Органите работят и той ще трябва след това да отговаря за действията си“, категоричен е министърът.

Димитър Илиев коментира и случая с мъжа, нахлул в училище с брадва. „Основна задача на министерството е да засили охраната. Истината е, че този човек се е представил като добронамерен, записал се е в тетрадката, влязъл е вътре и едва след това се е разбрало, че той носи със себе си такова оръжие“, обясни министърът.

Той каза още, че за министерството е основен приоритет сигурността на учениците в спортните училища. От думите му стана ясно също така, че по този казус вече има изключени ученици, които очакват да им се намери ново училище.

„Извършват се множество проверки по тези сигнали (за насилие от страна на директора на училището Борис Борисов – б.р.). Те са както в полза да директора, така и срещу него. Тук са включени и много други институции, защото ние като министерство не сме разследващ орган“, поясни той.

Димитър Илиев поясни, че тъй като Борис Борисов веднъж е бил отстраняван от поста и възстановен на него от съда, той ще изчака приключването на всички проверки преди да вземе решение.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.