Начало » Мащабна спецакция в София

Мащабна спецакция в София

Екипи на СОБТ и прокуратурата са влезли в известен столичен ресторант.

by Manager
0 comment

Мащабна спецакция е проведена в София тази нощ. Под прицел е бил известен ресторант в кв. „Драгалевци“. И до този момент пред него има засилено полицейско присъствие.

Операцията е започнала късно снощи от екипи на Специализирания отряд за борба с организираната престъпност (СОБТ).

Проверява се дали операцията е свързана с убития преди дни в ЮАР Красимир Каменов – Къро. От СРП са отказали да коментират случая пред Нова телевизия. Не се потвърждва на този етап и друга информация – че на фокус са службите са попаднали двама души с прякори – Ами и Еврото. Управителят на ресторанта е потвърдил пред медията, че в заведението е имало проверка от страна на органите на реда, като тя е продължила 10-15 минути.

Според БНР проверка е била извършена снощи и на друг адрес в София. В проверките са участвали екипи на Софийската районна прокуратура и СДВР. По данни на източници на националното радио в МВР няма задържани при акцията, която е била разпоредена от СРП.

БГНЕС също съобщава, че по предварителни данни са извършени процесуални действия срещу двама известни бизнесмени, единият от Пепи Еврото. По непотвърдена информация той е избягал от ресторанта, под който са открити множество подземни изходи. По неофициална информация на БНТ органите на реда са атакували помещение в съседство със заведението – офиса на Пепи Еврото.

Ами е прякор на Размиг Чакърян, чието име сме чували покрай Таки и за последно около схемите на ГКПП „Капитан Андреево“. Еврото е прякор на Петьо Петков, бивш прокурор, който е главно действащо лице в разследването на АКФ „Осемте джуджета“.

В края на март 2023 г. Къро бе задочно обвинен от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР. Името му бе свързано и със записи, в които се споменава името на Цветан Василев в заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи. Малко след това бе обявен за издирване и с червена бюлетина от Интерпол.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.