Начало » Кирил Петков обединява „добрите сили“ за борба с корупцията

Кирил Петков обединява „добрите сили“ за борба с корупцията

by Manager
0 comment

Нужно е да се върнем към важните неща – борбата с корупцията е най-важното от тях.

В студиото на БТВ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков призна голямата грешки на партията – че в последните месеци (не стана ясно точно кои месеци, дали на това Народно събрание, или в предишното, докато бяха управляващи) не са се отнесли с достатъчна сериозност към съдебната реформа и по-конкретно към законодателството, което е нужно да се приеме, за да се постигне контрол над главния прокурор. Именно и отклоняването на вниманието им от този проблем Кирил Петков отчита като грешка. Затова и е паднало правителството им.

Борбата с корупцията беше голямата причина, заради която падна нашето правителство“, заяви той. Припомняме, че едва вчера вечерта комисия прие на първо четене механизма за разследване на главния прокурор, което означава, че не може да бъде гласувано в пленарна зала до края на мандата на 48-то Народно събрание.

В последните три месеца са били вкарани в кални битки и допуснали да ги вкарат в режим на оправдаване по измислени скандали за компоти, вместо компютриПетков е напълно сигурен, че хората от ПП са изпълнили обещанието си за нулева корупция.

Не се притесняват от никакви разследвания, а Кирил Петков дори призова главния прокурор Иван Гешев:Не сме му най-големи любимци, да ни разследва. Искаме да ни проверява от сутрин до вечер.

Сега мисията им оттук нататък е „да обединим всички „добри сили“ в България, които са фрагментирани, и да продължим борбата“. Под добри сили Кирил Петков разбира не само ДБ, но и „Спаси София“ на Бонев, както и всички малки организации и граждани, например тези, които се борят за някоя квартална градинка.

„Време е да се обединим“, заяви Кирил Петков, след като само преди 5 месеца отхвърли всякакви предложения за общи действия с ДБ.

Няма как да бъдем част от управление на една маса с ГЕРБ, ДПС и с БСП, ако това са им новите коалиционни партньори, заяви още Кирил Петков. От ПП са готови да разговарят с БСП, но смятат, че те трябва отново да се определят.

Той коментира и статиите в реномирани западни издания, в които се казва, че България е изпратила оръжие и горива за Украйна при кабинета „Петков“.

Трябва да се гордеем, че в тези големи вестници, излезе, че сме спасили Украйна. Много рядко е в историята на България да не поемем риска на директния износ, в същото време нашата индустрия да работи и накрая получаваме голямо „благодаря“ от Украйна, защото сме им помогнали в ключовия момент. Казва се, че оръжието е изнасяно чрез посредници – зад тези посредници са правителства на страни от НАТО. Ако някой има проблем с посредници, зад които стоят страни от НАТО, нека да го каже, посочи Петков.

Още по-категоричен бе: Радвам се, че този път в историята България няма да трябва да се „навежда.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.