Начало » Домашен арест за полицаите, хванати с подкуп, докато борят корупцията на пътя

Домашен арест за полицаите, хванати с подкуп, докато борят корупцията на пътя

Ивайло Панков и Александър Истатков са отстранени от длъжност, а разследването срещу тях е в напреднала фаза.

by Manager
0 comment

Тричленен състав на Софийския апелативен съд измени мерките за неотклонение на служителите в отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР в София Ивайло Панков и Александър Истатков, които бяха задържани за вземане на подкуп.

Магистратите постановиха домашен арест и за двамата.

Униформените бяха задържани в края на ноември м.г., след като поискали подкупи от по 500 лева от шофьори при проверки на разклона за Разлог, в района на село Долно Осеново и в кв. „Ораново“ в Симитли чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение. Панков и Истатков били командировани в Благоевградска област с цел антикорупция.

Основната причина Истатков и Панков да бъдат пуснати от ареста е, че разследването срещу двамата е в напреднала фаза, събрани са голям обем доказателства, като в същото време обвиняемите са отстранени от длъжностите, които са заемали в МВР.

Предвид това опасността да извършат ново престъпление и да окажат влияние върху разследването е значително занижена, прие САС. Освен това двамата имат постоянни адреси, на които ще изтърпяват ограничителната мярка „домашен арест“, както и и семейства, което изключва възможността да се укрият.

Остава неразколебано обоснованото предположение, че служителите на МВР са извършили престъплението, в което са обвинени, те могат да съдействат за обективното разкриване на истината предвид пребиваването им под „домашен арест“, прецениха още магистратите.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

 

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.