Начало » Десислава Иванчева е осъдена окончателно на 6 години затвор за корупция

Десислава Иванчева е осъдена окончателно на 6 години затвор за корупция

Десислава Иванчева потегли към сливенския затвор

by Manager
0 comment

Бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева е осъдена окончателно на 6 години затвор за корупция. Тя е поискала и получила подкуп в размер на 75 хиляди евро, съобщи БНТ.

Нейната заместничка Биляна Петрова ще лежи в затвора 5 години, а предишният кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров – 4 години. Решението е на ВКС. То е е окончателно и не подлежи на обжалване.

По-рано тази сутрин Иванчева написа във „Фейсбук“: „Приятели, осъдена на съм на 7 години. След 30 мин. заминавам за затвора в Сливен!“. В профила й бяха излъчени трогателни видеа, показващи как тя си събира багажа и се разделя със семейството си.

Бившият кмет на столичния район „Младост“ премина през тежък арест.

Припомняме, Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха арестувани на 17 април 2018 г. с безпрецедентно дълъг арест – над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, за които прокуратурата обяви, че тя е взела като подкуп. В последствие Иванчева бе обвинена, а след това и осъдена за подкупа, а Петрова и Дюлгеров – като нейни помагачи.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.