Начало » Демерджиев: Очакват се резултати по разследвания за корупция, свързани с политици

Демерджиев: Очакват се резултати по разследвания за корупция, свързани с политици

by Manager
0 comment

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че се очакват в скоро време резултати по разследвания, които касаят много широк спектър от политици. Той коментира темата на брифинг в МВР, а на въпрос дали тези дела са за корупция, каза, че „винаги, когато говорим за политици, става въпрос за корупция“, предаде БТА.

Министърът направи уточнение на свое медийно изказване,

в което съобщава, че очаква в следващите седмици да има готови обвинителни актове по производства, някои от които са свързани с магистрати и политици.

Демерджиев уточни, че има разследвания, по които МВР не е извършвало активни действия,

а по други това не е правила прокуратурата, но в момента по тези разследвания вече се работи активно. Той добави, че съвсем скоро се очаква и развитие по разследванията за нарушения при строежа на части от АМ „Хемус“.

Във връзка със случая „Семерджиев“, по който започнаха вътрешни проверки на служители в МВР,

министър Демерджиев каза, че все още не са приключили дисциплинарните производства по отношение на над 40 полицаи. „Очаквайте наказания, съобразно тежестта на нарушенията“, допълни той.

По повод тестовете за наркотици, които се правят на шофьорите,

той посочи, че е говорил със здравния министър за промяна в наредбата, което ще позволи кръвните тестове да се правят във всяка областна болница, а може би и в други, което ще намали срока, в който да се извършат тези изследвания. „Не е вярна тезата, че тези тестове са неверни“, добави министър Демерджиев.

Той съобщи още, че от януари 2023 г. ще се изследват за алкохол

и наркотици всички служители на МВР, а не само тези, които шофират автомобили.

vesti.bg

 

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.