Начало » Делото срещу Радостин Василев тръгва на 7 ноември, той обеща разкрития за корупция в парламента

Делото срещу Радостин Василев тръгва на 7 ноември, той обеща разкрития за корупция в парламента

Основните лица на мафията са ГЕРБ, Делян Пеевски и всички свързани с тях. Това са хората, които трябва да са арестувани, да са по затворите, а не Радостин Василев, каза депутатът.

by Manager
0 comment

Софийският градски съд даде ход по същество на делото срещу независимия депутат Радостин Василев. Той е обвинен, че се е опитал да принуди бившата си съпартийка Христинка Иванова да напусне парламентарната група на партия „Има такъв народ“, съобщи БНР.

Следващото заседание на съда ще бъде на 7 ноември, тъй като Василев ще участва в кампанията за местните избори.

Според прокуратурата, след като миналия юни Иванова е отказала да напусне ИТН, Радостин Василев я притискал със заплахи да напусне и Народното събрание. Как е станало това огласиха от партията на Слави Трифонов и излъчиха разговора между Василев и Христинка Иванова.

Тезата ще бъде доказвана от Прокуратурата чрез свидетелските показания на самата Иванова, която беше конститутиурана и като частен обвинител, както и депутатът от ИТН Тошко Йорданов, има и четири експертизи – всичко това ще бъде изслушано на 7 ноември.

Тогава, тъй като по молба на защитата на Радостин Василев и във връзка с изборите за местна власт първото заседание по същество беше насрочено за ден, който еслед края на кампанията. Утре ще стане ясно как ще участва той във вота на 29 октомври – на насрочена в БТА пресконференция.

В аванс независимият депутат обяви, че предстои да направи разкрития и да обясни как ще се противопостави „на мафията“. А кои са нейните лица – ето отговорът му:

Основните лица на мафията са ГЕРБ, Делян Пеевски и всички свързани с тях. Те стоят на първия ред в парламента. Това са хората, които трябва да са арестувани, да са по затворите, а не Радостин Василев. Кюлчета, пачки, всичко е прекратено, изпрани в Народно събрание се разхожда един, който е получил подкуп от 100 000 лева, друг, който е обвиняем за блудство с лице, ненавършило 18 години.

Имаме едни, дето направиха държавна измяна – Кирил Петков, Асен Василев и цялата им група, но просто използват Радостин Василев, който да се опитват да го смачкат. Ефектът е обратният, хората виждат кой е единствената защита в позиция пред това, което се случва в момента“, коментира Радостин Василев.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.