Начало » ДАДОХА НА СЪД ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ НА АСЕНОВГРАД ЗА КОРУПЦИЯ

ДАДОХА НА СЪД ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ НА АСЕНОВГРАД ЗА КОРУПЦИЯ

by admin
0 comment

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 60-годишния Константин Атанасов – главен архитект на Асеновград. Атанасов е обвинен за корупция. 

През ноември миналата година прокуратурата свали обвиненията срещу Атанасов, но впоследствие ги възобнови. Атанасов е обвинен, че през ноември 2016 г. в Асеновград в качеството си на главен архитект на общината е поискал от СБ – управител на банков офис бригада. Атанасов искал 10 хил. лв.

На 10 декември на среща в Пловдив архитектът взел 8 000 лева, като парите са му били предадени от обвиняемия Митко З., за да съгласува идеен проект за реконструкция и преустройство на бивш хотел в Асеновград в „многофункционална сграда със смесено предназначение“. Деянието е извършено с изнудване, посредством злоупотреба със служебното положение. 63-годишният Митко е обвинен за това, че за времето от края на месец ноември 2016 г. до 10 декември 2016 г., в Асеновград и в Пловдив е помагал в престъплението и умишлено е улеснил обвиняемия архитект да приеме парите.

По делото са били разпитани свидетели, назначени експертизи, иззети веществени доказателства и документи. Съдът наложи на двамата мъже мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5 000 лева. И на двамата е забранено да напускат пределите на България.

Припомняме, главният архитект на Асеновград Константин Атанасов е бил задържан при акцията на ДАНС в града. Срещу него бяха повдигнати 3 обвинения. Впоследствие прокуратурата свали обвиненията срещу него. 

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.