Начало » ЦАЦАРОВ ПОГВА БОГАТАШИТЕ, ЩЕ ПРОВЕРЯ БЕНТЛИТА И СКЪПИ ИМОТИ

ЦАЦАРОВ ПОГВА БОГАТАШИТЕ, ЩЕ ПРОВЕРЯ БЕНТЛИТА И СКЪПИ ИМОТИ

by admin
0 comment

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на собствениците на луксозни автомобили и недвижими имоти на стойност над половин милион, съобщиха от прокуратурата.

От обвинението се твърди, че през 2015 г. и 2016 г. 245 лица са придобили недвижими имоти на стойност от 500 000 до 800 000 лв., А 120 лица са придобили имоти на стойност над 800 000 лв.

Главният прокурор съобщи още, че в България има 50 майки, 193 бентлита, 31 ламборджинита, 68 ролс ройса и 93 ферарирата. В справки на ГД „НАЦИОНАЛНА ПОЛИЦИЯ“ – МВР се посочва, че срещу част от физическите лица, собственици на скъпи автомобили, има материали за евентуални престъпления от общ характер, включително за извършени данъчни измами.

От прокуратурата се обяснява, че ще бъде направен анализ на получените приходи на физическото лице с цел установяване наличието на средства за придобиване на автомобил. При деклариране на заем ще се изследва произхода му. Ще се установи дали договорената цена на придобиване на автомобила съответства на действителните пазарни цени към момента на сделката.

Националната агенция за приходите ще извършва данъчни проверки на лицата, които през 2015 г. и 2016 г. са придобили недвижими имоти на стойност над 500 000 лева. Извършени са проверки на органите на МВР, които да събират данни за продавачите на имотите и кога и къде са извършени сделките.

Източник: offnews.bg

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.