Начало » Борисов е извикан на разпит за твърдения за корупция, злоупотреба с власт и „Барселонагейт“

Борисов е извикан на разпит за твърдения за корупция, злоупотреба с власт и „Барселонагейт“

by Manager
0 comment

Във връзка с медийни запитвания относно основанията за призоваване на бившия министър-председател Б.Б. (Бойко Борисов – б. р.), пресцентърът на Прокуратурата на Република България заявява, че твърденията за това, че се касае за „стари сигнали“ и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината. Това съобщиха за медиите от държавното обвинение.

Същият е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Б.Б. – председател на политическа партия, М.Н. (Мирослав Найденов – б. р.) – бивш министър и др. лица. За нея пресцентърът на Прокуратурата на Република България уведоми обществеността на 23.05.2023 г.

Б.Б. е призован на разпит и във връзка с досъдебното производство, ръководено от Софийска градска прокуратура, медийно известно като “Барселонагейт“.

Всички твърдения с медиен характер в различен от посочения смисъл не почиват на фактите и не отговарят на обективната истина.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.