Начало » Акция срещу апелативния прокурор на Варна, разследват Владимир Чавдаров за корупция

Акция срещу апелативния прокурор на Варна, разследват Владимир Чавдаров за корупция

by Manager
0 comment

Разследването е срещу апелативния прокурор на морската столица Владимир Чавдаров, който е известен с близостта си до бившия обвинител №1 Иван Гешев, предаде БГНЕС. По неофициална информация Чавдаров е обект на разследване заради множество сигнали за искани и получавани подкупи за решаване на дела. За момента официална информация от държавното обвинение няма. Знае се само, че разследването се води от Софийската градска прокуратура, съобщи бТВ.

Освен кабинета на висшия магистрат, претърсвания са извършени и в имоти, които са собственост на Чавдаров, както и на негови близки.

Владимир Чавдаров стана апелативен прокурор на Варна през 2018 г., преди това е бил окръжен и военно-окръжен прокурор на Варна, а миналата година беше избран и за член на Висшия съдебен съвет, припомнят от БГНЕС.

Софийската градска прокуратура работи по сигнал за подкуп срещу варненския апелативен прокурор Владимир Чавдаров, предаде БНР. По информация на медията лицето, подало сигнала, твърди, че през 2022 година магистратът му е поискал пари във връзка с негово дело.

При претърсвания в имоти, собственост на Чавдаров и семейството му, са намерени боеприпаси, повече от тези, за които той е имал надлежно разрешение. За това най-вероятно ще му бъде повдигнато обвинение. Магистратът не е задържан.

Пари засега не са открити, но предстои претърсване на кабинета на Владимир Чавдаров, научи „Хоризонт “ от свои източници.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.