Начало » 30 досъдебни за корупция на територията на Областната дирекция на МВР – Шумен

30 досъдебни за корупция на територията на Областната дирекция на МВР – Шумен

by Manager
0 comment

Съставяне на документи с невярно съдържание са сред най-честите престъпления, отчетени на заседанието на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията в Шумен. На него беше изнесена информация за постъпили сигнали, свързани с прояви на корупция в институциите през миналата и първите три месеца на тази година.

Какви са извършените проверки в Областната дирекция на МВР –Шумен обобщи заместник-директорът комисар Кирил Кирилов.

„През миналата година на територията на Областната дирекция на МВР – Шумен са извършени проверки по общо 40 броя преписки с данни за извършени престъпления с корупционен характер. По 30 от тях са събрани достатъчно данни за извършени престъпления и са образувани досъдебни производства. Най-голям дял имат тези, свързани със съставянето на документи с невярно съдържание“, посочи той.

В Община Шумен са подадени 3 сигнала за корупция, информира секретарят на Общината Диян Димитров, като единият е несъстоятелен, а двата са препратени за разглеждане в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество в София.

В общините Венец, Смядово, Велики Преслав и Каспичан не са постъпвали сигнали за корупция. Във всички институции са поставени кутии за подаване на сигнали за корупция, които може да подават и чрез електронните системи на институциите и по телефона.

You may also like

Leave a Comment

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.