Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че има пропаст в управляващата коалиция, причинена от липсата на кадри на "Обединени патриоти" в енергийния сектор.

Според него продължават да съществуват корупционни схеми, защото няма контрол за вземанията на решения. Симеонов твърди, че в бранша няма нито един представител на "Обединени патриоти", така че няма кой да следи какво да се случи.

Например в случая с фалшивия търг за закупуване на ливади от държавната ТЕЦ "Марица изток" II, за който съм подал сигнал в прокуратурата ", каза Симеонов, министър на икономиката, енергетиката и туризма, цитиран от" Фокус ".

Той каза още, че е шокиран от действащото в момента смяна на управителния съвет на Енергийния системен оператор , който според него е най-печелившото предприятие в България, по силата на който операторът генерира годишни печалби от половин милиард лева .

"Сменя се управителният съвет, без да има никакви консултации с коалиционния партньор", каза Симеонов и съобщи, че е уведомил за случая премиера Бойко Борисов.

източник: в-к СЕГА