Основният слоган на ГЕРБ  за изборите за Европейски парламент  „ЕВРОПА НИ ЧУВА“, с който партията на Бойко Борисов тръгва за победа на предстоящите избори за Европейски парламент си е чиста проба кражба на интелектуална собственост, разкриха пред Родопи-инфо бивши членове на областното ръководство на НДСВ.

Бивш координатор на жълтата партия за Пловдивска област разкри, че „ЕВРОПА НИ ЧУВА“ е мотото, под което партията на Симеон Сакскобургготски се е явила пред избирателите през 2009 година, на тогавашните избори за европарламент.

Този уикенд, австралийският премиер Скот Морисън обяви, че правителството на страната, в рамките на програма за борба с климатичните промени, е гогово да задели средства за засаждане на 1 милиард дървета до 2030 година, съобщи Сидни Морнинг Хералд, цитиран от Родопи-инфо

Както обясниха от организаторите на кампанията, проектът ще струва $ 12,5 милиона AUD (малко по-малко от 9 милиона щатски долара) и според Straits Times се очаква да се премахнат 18 милиона тона парникови газове от околната среда, всяка година до 2030 година.

Едва 3.4% от българите са готови да подадат сигнал за корупция. Срещу им се наложи 33%, които са заявени, че не биха подали сигнал. Хората са по-склонни да сигнализират на медии за пътуване към жените, заради ниското доверие, че ще бъде разследван. С най-ниско доверие от Антикорупционната комисия и Прокуратурата. 

Това показва данни от проучването на "Алфа Рисърч", проведено в средата на миналата година и представено на форум за "Прозрачност без граници", който се проверява в София, съобщава news.bg.

Голямо откриване, голям резил! То, че три милиона и двеста хиляди лева ги издухаха в небето за един час, мога да го простя, тези два мандата на Мамин Тотев се нагледахме и на по-страшни неща. Разсипията е, така да се каже, негова запазена марка на управлението.

Резилът на Пловдив беше трудно да се преглътне. Ама изобщо не ми беше културно. Като се започне от фрагментите от Берлинската стена, изрисувани с целуващи се в устата войници и кичозно-перверзна Статуя на свободата, разположени пред Джумая джамия, кичозните трабанти